Când plecați în vacanță, nu uitați respectul acasă

Unele persoane, când pleacă în vacanță, își iau ”casa după ele”, altele preferă să ia doar câteva lucruri esențiale. Oricare ar fi cazul dumneavoastră, vă sfătui să nu uitați cel mai important lucru: respectul.

Indiferent de profesia, poziția și locul de muncă pe care il aveți între vacanțe, vă place să fiți respectat. Nu uitați că, acolo unde mergeți la odihnă, sunt mii de oameni care, prin efortul depus zi de zi, vă asigură odihna și ei, de asemenea, merită și așteaptă respectul vostru.

Locuesc de mai bine de 15 ani într-o zonă turistică, unde perioada când tot restul lumii se odihnește, aici se muncește la greu. Dacă toți așteapta cu nerăbdare vara, mai ales iulie ori august pentru a se relaxa, distra și recupera forțele, noi, cei de aici, ne pregătim moral și fizic pentru a rezista, stresului, muncii și de multe ori atitudinii de superioritate a celor ce ne onorează cu prezența.

Chiar dacă chelnerul, recepționista, șoferul, vânzătoarea, etc., nu te-a înțeles din prima nu este un prilej pentru a fi desrespectuos. Suntem toți oameni și ”a greși e omenește”, zice o maximă latină. Vă garantez că persoana care a greșit, nu se simte bine de la aceasta, și va încerca să-și corecteze greșeala cât mai repede posibil, iar o atitudine înțelegătoare va lăsa o impresie buna și nu va strica ziua nimănui.

Majoritatea persoanelor de aici vorbesc mai mult sau mai puțin una ori mai multe limbi străine, dacă cineva nu vorbește limba ta, nu-i un prilej sa-l insulți ori să-l consideri prost, poate ar fi un prilej să te pună pe gânduri și să te facă să înveți și tu o limbă străină. Am asistat la cazuri când persoane, care nu se puteau înțelege prin grai, cu respect, imaginație și bună voință, s-au înțeles prin gesturi și desene. Aceasta i-a făcut să se despartă cu zâmbetul pe buze și le-a adus o satisfacție mult mai mare decât, dacă s-ar fi enervat unii pe alții.

Faptul că voi plătiți, iar cineva vă servește nu vă face prin nimic superiori. Aceste persoane își fac munca, iar atitudinea voastră determină dacă ei o vor face cu plăcere ori nu. Ajutați persoanele care muncesc sa-și facă munca cu placere. Și, cred că toți vom fi de acord, că un lucru făcut cu plăcere aduce rezultate mult mai bune decât atunci când e făcut doar din obligație.

Și să vă mai zic un secret, răbdarea persoanelor nu-i de fier, într-o zi ar putea să vă pară rău pentru aerele de superioritate și lipsa de respect.

P.S. Respectul față de alții e direct proporțional cu nivelul educației fiecărei persoane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s