Idei încoronate 3

În primul rând țin să vă anunț că sunt bine. Am avut și eu așa olecuțică de problemă cu gâtul, dar a trecut.

Vineri, la etajul 11 am avut sărbătoare la pătrat. Două săptămâni de când fic-mea n-a ieșit din casă și ultima zi de ”școală”.

Replica fiicii, care m-a ucis:

-De mâine, în sfârșit, sunt în vacanță.   ( Ce-i drept, aceste două săptămâni, lecții făcea mai ceva decât pe timp de școală).

Sărbătoarea am făcut-o cu minim de participanți: eu, ea și motanul, dar în cel mai popular loc al casei, balconul. Înainte, ieșeam la balcon doar eu, dimineața când îmi luam cafeaua. Acum, la orice pas ieșim să vedem cum e timpul, să bem ceaiul, să citim sau să stăm să ne încălzim la soare.

Eu, un pic îngrijorată, îmi întreb odrasla dacă nu i s-a făcut dor de mers afară, dacă nu-i pare situația oprimantă. Da ei nici în bască nu i-i. Mi-a enumerat toate chestiile interesante care le are de făcut în casă: vreo 7 cărți cumpărate și necitite încă, pictură, pian, Play Station, filme, tolăneală, alintat motanul și s-o învăț să brodeze în cruciuliță.

De la o lune, la noi aici la înălțime e șezătoare. Lucrul manual merge strună. Privim filme, brodăm și discutăm mult. Ne amintim de atâtea întâplări și bazaconii, mai ales de pe timpul când fecior-mio încă mai trăia cu noi. Ne povestim lucruri pe care încă nu am apucat să ni le spunem până acum. Discutăm pe teme diferite și rămân trăsnită de maturitatea și înțelepciunea gândurilor ei. Și îmi tot dă târcoale o întrebare: Cum oare o hăbăucă ca mine a reușit să aducă pe lume și se educe așa copii înțelepți. Minune, nu alta.

PS. Felicitări tuturor cu ziua minciunilor. Cât de cinstiți nu ne-am declara, oricum măcar uneori și tot am mai scăpat câte o minciunică. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s